Splošni pogoji

Garancija na panelne ograje velja 12 let od dneva nakupa. Lahko jo uveljavljate samo z računom. Garancija ne velja ob nestrokovni montaži

 

JAMSTVO :

Jamstvo pri nadalnji prodaji ne velja. Jamstvo velja za obdobje 6 mesecev.

TAKOJ, KO SE POJAVIJO KAKRŠNE KOLI SPREMEMBE NA SADIKI, NAS MORATE NEMUDOMA OBVESTITI NA E-MAIL: INFO@CIPRESE.SI. Brez takojšnjega obvestila ne morate uveljavljati jamstva.

Slika je obvezna priloga. Garancija velja samo za sadike thuja smaragd.

 

Jamstvo v primeru ekstremnih vremenskih pogojih (suša) ne velja.

Jamstvo ne velja za visine visje od 120-140cm. Garancija ne velja v primeru posegov v območje posaditve, brez naših pisnih navodil

Jamstvo ciprese.si lahko uveljavljate z računom, kateri mora biti poravnan v celoti. Jamstvo velja 6 mesecev od dneva nakupa. Jamstvo ciprese.si lahko uveljavljate skupaj z računom in sadiko samo v našem skladišču v Kisovcu. Morebitnih potnih stroškov ne priznamo. Ciprese vam zamenjamo v našem skladišču v času, ki je primeren za sajenje cipres ( predvidoma od 1.marca- 15. maja in od 15. septembra do 15. novembra ). Cipres v primeru uveljavljanja jamstvo ciprese.si ne sadimo.

Jamstvo ciprese.si v primeru ekstremnih vremenskih pogojih (suša) ne velja.
Jamstvo ciprese.si ne velja za višine višje od 120-140cm in ne velja v primeru posegov v območje posaditve, brez naših pisnih navodil.

Jamstvo ciprese.si ne velja ob nadalnji prodaji, ne velja ob morebitni zamudi plačila računa ( tudi če gre za zamudo samo enega dneva ) ali tudi samo enega obroka, in velja samo za fizične osebe. Za dan plačila se štje dan, ko je priliv evidintiran na našem poslovnem računu.

 

Garancija NE VELJA ob neupoštevanju navodil za sajenje:

Izkopljemo luknje oz jarek, ki je vsaj cca 10-20 cm večji in globlji kot lonček v katerem je cipresa. Ciprese damo iz lončkov, postavimo v luknje oz. jarek, in jih obsipamo z malo "boljše zemlje", ter previdno potlačimo (pazimo, da ne potrgamo korenin). Po končanem delu jih pošteno zalijemo z vodo, da se zemlja sprime s koreninsko grudo. Ne pozabimo tudi na naše potrebe po tekočini. Po treh dneh brez zalivanje lahko začnemo z rednim zalivanjem, s katerim pa ne pretiravamo. Zemlja naj bo vlažna (ne mokra), da omogočimo razvoj korenin (če je zemlja premokra, korenine nimajo dostopa do zraka in se ne razvijajo). Najboljše je, da vsake 3 dni zalijemo s cca 5-6 litrov vode na sadiko in to ponavljamo 21 dni. Torej 7 ponovitev. V topih dneh nadaljujo z zalivanjem vsake 3 dni. to velja za prvo leto po posaditvi. Količina vode pri zalivanju je odvisna od višine cipres (60-80 cm 5-6 litrov, 80-120 6-8 litrov, 120-160 10 litrov, 160-200 15 litrov, nad 200 20 liteov ma sadiko). Po približno dveh tednih dodamo naše specialno gnojilo, na vsako cipreso približno en večji "ščepec" gnojila (v jesenskem času ne uporabljamo gnojil). Ne pozabimo na zalivanje tudi v zimskih mesecih. Pa še to: ne uporabljajte svežega hlevskega gnoja, bolj primeren je zrel kompost. Zalivajte jih tudi v zimskem času (ko so temperature nad lediščem).

 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA:

SLIKE SO SIMBOLIČNE.

Spleta stran je v lasti podjetja KOA d.o.o
Sedež podjetja je na naslovu Medijske Toplice 27, 1411 Izlake
izdelke pošiljamo iz naslova Skladišče Kisovec - industrijska cona
Spletna naročila so namenjena le kupcem, ki za naslov dostave vpišejo naslov v Sloveniji.

V spletni trgovini vam nudimo možnost naročanja izdelkov s plačilom “po povzetju”, tj ob prevzemu.Naročnik lahko zahteva predračun. Predračun pošljemo na podani E-naslov in izdelek pošljemo po prejemu zneska na KOA d.o.o.
Možen osebni prevzem.

KOA do.o. je izdelovalec vseh izdelkov, ki jih lahko naročite v spletni trgovini. Za izredne želje, se naročnik (kupec, obiskovalec spletne strani) in izvajalec (KOA d.o.o.) lahko dogovorita posebej, preko E-pošte. Podjetje KOA do.o. kot lastnik in ustvarjalce odgovarja za vse vsebine in izvedbo naročil.

 

Rok dobave
Večinoma so izdelki na zalogi in pošljemo na dan naročila, oz.v 7-ih do 30-tih dneh po potrditvi povpraševanja. O prevzemu se je možno dogovoriti tudi po E-pošti.

Vaši podatki, ki jih posredujete ob nakupu, so shranjeni na sedežu podjetja. Prav tako se na sedežu podjetja hranijo vsa povpraševanja oziroma na njihovi podlagi sklenjene pogodbe.
Za dodatna pojasnila nas lahko kupci-naročniki pokličejo na telefonski št ali pišejo na naš E-naslov: info@ciprese.si


KAKO KUPITI:
Želeni izdelek oziroma izdelke dodajte na seznam, s klikom "na seznam", se odpre stran, kjer je razvidno po čem povprašujete in v kakšni količini . Na tem mestu je mogoče posamezni izdelek oziroma izdelke odstraniti s seznama. V kolikor pa vaš seznam odraža vaše želje v polja za podatke o kupcu vnesete zahtevane podatke, v opombe navedete še vaše izrecne potrebe ali želje in s klikom na gumb "pošlji povpraševanje" pošljete na naš naslov. Na podlagi vašega povpraševanja vam bomo posredovali povratno elektronsko sporočilo s podatki o vašem povpraševanju in z informacijo o roku in načinu dobave, kjer boste lahko ponovno preverili vaše povpraševanje in v kolikor se z njim strinjate le-tega tudi potrdili. V primeru potrjenega povpraševanja vas bomo v roku dveh dni po poslanem elektronskem sporočilo kontaktirali na podano telefonsko številko in se dogovorili vse potrebno za dostavo oziroma morebitni osebni prevzem. V kolikor povpraševanje ne boste potrdili, bomo šteli da ste odstopili od povpraševanja.

DOSTAVA :  Pri nakupu se lahko odločite za zbirno dostavo z našimi kombiji za vse lokacije v R Sloveniji. Cena je določena pri 30 eur ( z 22% ddv-jem) in velja ne glede na količino naročenih artiklov in oddaljenost stranke. Dostavo lahko zaradi ekonomskih razlogov odpovemo.
 

NAPAKA pri naročanju:
Če bo pri samem postopku povpraševanja karkoli narobe in vas program ne bo pripeljal do cilja, nam prosim pišite. Če nam boste sporočili tel.t., vas bomo poklicali. 

 

POGOJI:
Kupec je fizična oseba, ki uporablja izdelke za namene izven poklicne in pridobitvene dejavnosti. V primeru, da je kupec pravna oseba (klubi, društva, šole, ipd.) se naročanje in nakup izvršita individualno in plačilo se izvrši po predračunu. Plačilo se izvrši na KOA d.o.o. : SI56 1913 0500 7651 714 (DBS d.d.)

Kupec z oddajo povpraševanja potrjuje sprejem splošnih pogojev poslovanja, objavljenih na tej strani. KOA d.o.o. in kupec medsebojne obveznosti urejata s temi splošnimi pogoji in z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Pridržujemo si pravico, da v primeru suma morebitne zlorabe naročanja izdelkov v spletni trgovini KOA d.o.o.., naročilo zavrnemo.

 

KOMERCIALNI POGOJI:
Posamezne cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila.
Ugodne ponudbe ali akcije veljajo v času trajanja ponudbe ali akcije, kar je točno razvidno ob opisu ponudbe ali akcije.

 

CENE in DDV:
Pri posameznem izdelku je najprej vidna cena z izdelek.
Cene pri izdelkih so končne, z že vključenim ddv-jem.

 

DDV: vsi izdelki , ki jih ponujamo v ciprese.si spletni trgovini, se obračunajo po ceni, ki vsebuje ddv.

 

ELEKTRONSKA SPOROČILA:
V postopku naročanja prejmete eno sporočilo, v katerem je predogled računa za izdelek, ki ste ga naročili. V primeru, da je v sporočilu prišlo do napake, nam prosim to čim preje sporočite, da napako v vašem naročilu popravimo.

 

UREDNIŠKA POLITIKA:
Na straneh spletne trgovine www.ciprese.si so fotografije „naših“ cipres. Fotografije so avtorska last in jih je prepovedano uporabljati ali distibuirati v kakršnekoli namene. Zloraba se kaznuje , za kar je pristojno sodišče v Ljubljani.

Vse podatke v spletni trgovini vnaša in ureja odgovorni v KOA d.o.o... Če vas karkoli v zvezi z izdelki zanima ali imate kakšne posebne želje prosim sporočite na info@ciprese.si in z veseljem vam bomo odgovorili. Potrudili se bomo, da bodo naši kupci še vnaprej zadovoljni. Z veseljem pa sprejemamo tudi kritike, ker tudi z odpravo pomakljivosti vam lahko jutri ponudimo še bolj kakovostne izdelke.

 

Omejitev uporabe informacij in gradiv

Informacije in gradiva, ki so prikazana na tej strani, lahko uporabnik naloži z interneta za svojo osebno domačo rabo, pri čemer ne sme spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv na www.ciprese.si ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa Spletne strani za kakršnekoli druge namene, kot za izključno osebno, nekomercialno, domačo rabo.

KOA do.o.o.. ne odgovarja za obliko in vsebino spletnih strani, ki so na kakršenkoli način povezane s spletnim mestom www.ciprese.si. Pri obisku in uporabi povezanih spletnih mest je odgovornost KOA d.o.o. za vse primere izključena.

 

VAROVANJE PODATKOV IN ZASEBNOST

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. S potrdilom nakupa dovoljujete, da KOA d.o.o.., z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in z namenom obveščanja vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki neomejeno časovno obdobje. Podjetje KOAdo.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004).

Kot kupec lahko kadarkoli po elektronski pošti zahtevate, da v roku 15 dni trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja. O prenehanju vas bomo po elektronski pošti obvestili v petih dneh po prejemu vaše odjave.

Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko spletne strani www.ciprese.si v celoti ostali v lasti podjetja KOA do.o.. in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila. Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Besedilo pogodbe oz ponudbe oz računa je shranjeno pri KOA d.o.o. Kupec lahko v vsakem trenutku zahteva izbris njegovih podatkov ali pa dostop do le teh.. Zahtevo lahko poda na elektronski naslov : info@ciprese.si

 

CENA IN VELJAVNOST PONUDBE
Cene veljajo v trenutku oddaje povpraševanja in nimajo vnaprej določene veljavnosti.  Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Vse cene so navedene v evrih (€), z vključenim davkom na dodano vrednost (DDV). Cene so zagotovljene na dan naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.

 

Omejitev odgovornosti

KOA d.o.o.. .se bo trudila, da bodo podatki na Spletni strani pravilni in ažurni, vendar KOA d.o.o. niti druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi Spletne strani ali še sodeluje pri nadgradnjah Spletne strani, ne more biti odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe Spletne strani ali nezmožnosti uporabe le-te.

KOA d.o.o.. se bo trudil za nemoteno delovanje Spletne strani, vendar ne more biti odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi motenega delovanja Spletne strani.

KOA d.o.o.. lahko kadarkoli brez predhodnega obvestila spremeni Spletno stran.

Varstvo osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov je urejeno v skladu z Izjavo o varovanju zasebnosti spletne strani.

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe
Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.
Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@ciprese.si
V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne na naslov prodajalca: KOA d.o.o., IC Kisovec, Kisovec
Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

 

OBRAZEC ZA ODSTOP OD POGODBE :  >>TUKAJ<<

 

STVARNA NAPAKA : 

Kdaj je napaka stvarna?

Kadar:
-artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
-artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
-artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
-je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja >>TUKAJ<<

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. Povezava do zakona : >>KLIK<<
 

 

Splošno

Slike so simbolične. Za morebitne spore iz naslova uporabe Spletne strani se uporabi slovenska zakonodaja. Za rešitev morebitnih sporov je pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Prodaja preko kuponov 

Vsi kupci kuponov morajo artikel oziroma storitev naročiti preko elektronske pošte na naslov: info@ciprese.si. V primeru, da naročila ne oddajo, lahko ponudnik ( KOA d.o.o. ) sam določi datum dostave ali opravilo storitev. To lahko naredi brez predhodnega obvestila. Kupec z nakupom kupona dovoljuje dostop do naročnikovega doma, parcele itd. Kupec tudi dovoli opravilo storitve na svoji živi meji. 

 

PRITOŽBENI POSTOPEK :

 

Pritožbe in spori

KOA d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in  se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem KOA d.o.o. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 080 41 41 ali po elektronski pošti na info@ciprese.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@ciprese.si.  Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 

KOA d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si KOA d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi KOA  d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

KOA d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

V primeru uveljavljanja jamstva nam pošljite elektronsko sporočilo na info@ciprese.si z naslovom : JAMSTVO. Obvezna priloga je slika. Obvezno nas morate TAKOJ obvestiti o vseh spremembah na sadikah thuja smaragd. V elektronskem sporočilu navedite še svoje podatke in številko in datum računa.

 

V primeru uveljavljanja stvarne napake nam pošljite obrazec po eletronski pošti na naslov info@ciprese.si,  Obrazec se nahaja >>TUKAJ<<

 

V primeru odstopa od pogodbe nam pošljite obrazec po eletronski pošti na naslov info@ciprese.si,. Obrazec se nahaja tukaj >>TUKAJ<<

 

Več informacij o stvarni napaki najdete >>TUKAJ<< 

 

Z uporabo Spletne strani uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja.

 

 

 

CENIK ZA SAJENJE CIPRES:

do višine 60cm - 1.50 eur

do višine 100cm - 2.00 eur

do višine 140cm - 2.50 eur

do višine 160cm - 5.00 eur

do višine 200cm - 10.00 eur

do višine 300cm - 15.00 eur

 

Thuja smaragd 20-30cm 1.20---9.50 % ddv obračunan v ceni
Thuja smaragd 50-60cm 3.00---9.50 % ddv obračunan v ceni
Thuja smaragd 60-80cm 4.40---9.50 % ddv obračunan v ceni
Thuja smaragd 80-100cm 6.30---9.50 % ddv obračunan v ceni
Thuja smaragd 100-120cm 8.90---9.50 % ddv obračunan v ceni
Thuja smaragd 120-140cm 9.80---9.50 % ddv obračunan v ceni
Thuja smaragd 140-160cm 16.00---9.50 % ddv obračunan v ceni
Thuja smaragd 180-200cm 24.00---9.50 % ddv obračunan v ceni
Thuja smaragd 250-300cm 40.00---9.50 % ddv obračunan v ceni
Thuja smaragd vzgojena v lončku 50- 60cm 6.90---9.50 % ddv obračunan v ceni
Catalpa Nana 50.00—9.5 % ddv obračunan v ceni
Substrat 250L 50.00—22% ddv obračunan v ceni
Zalivalna kapljična cev-tekoči meter 0.50 ---22% ddv obračunan v ceni
Dostava ne glede na količino in oddaljenost 40.00 EUR – 22% ddv obračunan v ceni. Dostavo lahko zaradi ekonomičnih razlogov odpovemo
Vzdrževanje cipres - letno 199.00—22% ddv obračunan v ceni
(zajema 2x letno gnojenje, škropljenje, pregled sadik, zalivanje, svetovanje)
 

 

WWW.CIPRESE.SI

KOA d.o.o.
Medijske Toplice 27
1441 Izlake
Slovenia
VAT : SI51234041

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih