JAMSTVO ciprese.si:

 

Za naše ciprese Thuja Smaragd vam nudimo posebno jamstvo, ki smo ga poimenovali »Jamstvo ciprese.si«. Tako zelo smo prepričani, da so naše ciprese kakovostne, zdrave in vas bodo dolga leta razveseljevala s svojo rastjo in čudovito smaragdno barvo, da vam to tudi jamčimo.

 

 • Jamstvo pri nadaljnji prodaji ne velja.
 • Takoj, ko se pojavijo kakršnekoli spremembe na sadiki, nas morate nemudoma obvestiti na e-mail: info@ciprese.si
 • Brez takojšnjega obvestila ne morate uveljavljati garancije.
 • Slika je obvezna priloga. Garancija velja samo za sadike Thuja Smaragd.
 • Jamstvo v primeru ekstremnih vremenskih pogojih (suša) ne velja.
 • Jamstvo ne velja za višine višje od 120-140 cm. Garancija ne velja v primeru posegov v območje posaditve, brez naših pisnih navodil.

 

JAMSTVO CIPRESE.SI

 

 • Jamstvo ciprese.si lahko uveljavljate z računom, kateri mora biti poravnan v celoti. Jamstvo velja 6 mesecev od dneva nakupa. Jamstvo ciprese.si lahko uveljavljate skupaj z računom in sadiko samo v našem skladišču v Kisovcu. Morebitnih potnih stroškov ne priznamo. Ciprese vam zamenjamo v našem skladišču v času, ki je primeren za sajenje cipres (predvidoma od 1. marca - 15. maja in od 15. septembra do 15. novembra). Cipres v primeru uveljavljanja jamstvo ciprese.si ne sadimo.
 • Jamstvo ciprese.si v primeru ekstremnih vremenskih pogojih (suša) ne velja.
 • Jamstvo ciprese.si ne velja za višine višje od 120-140 cm in ne velja v primeru posegov v območje posaditve, brez naših pisnih navodil.
 • Jamstvo ciprese.si ne velja ob nadaljnji prodaji, ne velja ob morebitni zamudi plačila računa (tudi če gre za zamudo samo enega dneva) ali tudi samo enega obroka, in velja samo za fizične osebe. Za dan plačila se šteje dan, ko je priliv evidentiran na našem poslovnem računu.

Jamstvo  NE VELJA ob neupoštevanju navodil za sajenje:

 

 • Izkopljemo luknje oz. jarek, ki je vsaj cca. 10-20 cm večji in globlji kot lonček v katerem je cipresa. Ciprese damo iz lončkov, postavimo v luknje oz. jarek, in jih obsipamo z malo "boljše zemlje" ter previdno potlačimo (pazimo, da ne potrgamo korenin).
 • Po končanem delu jih pošteno zalijemo z vodo, da se zemlja sprime s koreninsko grudo. Po treh dneh brez zalivanje lahko začnemo z rednim zalivanjem, s katerim pa ne pretiravamo. Zemlja naj bo vlažna (ne mokra), da omogočimo razvoj korenin (če je zemlja premokra, korenine nimajo dostopa do zraka in se ne razvijajo). Najboljše je, da vsake 3 dni zalijemo s cca. 5-6 litrov vode na sadiko in to ponavljamo 21 dni. Torej 7 ponovitev. V toplih dneh nadaljujemo z zalivanjem vsake 3 dni. To velja za prvo leto po posaditvi. Količina vode pri zalivanju je odvisna od višine cipres (60-80 cm 5-6 litrov, 80-120 cm 6-8 litrov, 120-160 cm 10 litrov, 160-200 cm 15 litrov, nad 200 cm 20 litrov na sadiko).
 • Po približno dveh tednih dodamo naše specialno gnojilo, na vsako cipreso približno en večji "ščepec" gnojila (v jesenskem času ne uporabljamo gnojil). Ne pozabimo na zalivanje tudi v zimskih mesecih. Pa še to: ne uporabljajte svežega hlevskega gnoja, bolj primeren je zrel kompost. Zalivajte jih tudi v zimskem času, ko so temperature nad lediščem.

 

VIDEO NAVODILA

 

     

 

ZA PODROBNA NAVODILA ZA SAJENJE CIPRES 
KLIKNITE TUKAJ

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih